Strada Unirii Nr 5 0751 020 902 dragos@remedunirii.ro

Motive obișnuite pentru a vizita un neurolog

Motive obișnuite pentru a vizita un neurolog

Dr. Lazarescu Catalina, neurolog, vede de obicei pacienți pentru:

  • Dureri de cap necontrolate
  • Pierderea memoriei
  • Dezechilibru
  • Amorțeală și durere

 

Dacă aveți aceste simptome, probabil că aveți multe întrebări.

Motive obișnuite pentru a vizita un neurolog

„Un examen neurologic amănunțit este cel mai important instrument pe care îl am ca neurolog”, explică dr. Lazarescu Catalina. „Poate ajuta la diferențierea și localizarea cauzelor plângerilor comune”.

Dr. Bruce spune că acestea sunt cele șase semne că este timpul să vizitați un neurolog.

Dureri de cap cronice sau severe

Dacă aveți dureri de cap de migrenă, probabil că ar trebui să faceți o întâlnire cu un neurolog, mai ales atunci când simptomele sunt asociate cu deficite neurologice sau tratamentele încercate se dovedesc ineficiente.

Durere cronică

Când durerea este cronică , iar medicul dumneavoastră de asistență medicală primară nu vă poate ajuta să o gestionați, ar trebui să luați în considerare o trimitere la un neurolog, deoarece ar putea exista un alt motiv care stă la baza simptomelor.

Ameţeală

Experimentarea vertijului (senzația de a te învârti) sau dificultăți în menținerea echilibrului ar putea fi un semn de ceva mai grav.

Amorțeală sau furnicături

Amorțeala sau furnicăturile, mai ales atunci când apare pe o parte a corpului sau apare brusc, ar putea fi un semn al unui accident vascular cerebral sau al unei alte afecțiuni grave.

Probleme de mișcare

Dificultatea de a merge, amestecarea picioarelor, tremurături și scuturări neintenționate, toate pot fi semne ale unei probleme a sistemului nervos.

Probleme de memorie sau confuzie

Agravarea problemelor de memorie, modificări ale personalității sau amestecarea cuvintelor ar putea fi semne ale bolii Alzheimer.

La ce să ne așteptăm în timpul unui examen neurologic

Un neurolog poate ajuta la identificarea cauzei simptomelor și la crearea unui plan de tratament atât pentru afecțiunile neurologice comune, cât și pentru cele complexe.

În timpul unui examen neurologic, instrumente, cum ar fi lumini și ciocane reflexe, pot fi utilizate pentru a evalua sistemul nervos. Abilitățile motorii, echilibrul, coordonarea și starea mentală pot fi, de asemenea, testate.

Scleroza multiplă (SM) este un exemplu de afecțiune complexă care poate fi tratată cel mai bine de un neurolog.

„SM are diferite forme, iar opțiunile de tratament s-au schimbat semnificativ în ultimii ani”, spune dr. Bruce.

Pacienții pot beneficia de expertiza unui neurolog care este familiarizat cu cele mai recente opțiuni de cercetare și tratament pentru SM și alte afecțiuni neurologice.

Create bold facebook comments with TextFancy.com, convert and browse unicode characters. Generate ascii art and play with text.