Strada Unirii Nr 5 0751 020 902 dragos@remedunirii.ro

Fizioterapia este tratamentul leziunilor, bolilor și tulburărilor prin metode fizice

Fizioterapia este tratamentul leziunilor, bolilor și tulburărilor prin metode fizice

Fizioterapia este tratamentul leziunilor, bolilor și tulburărilor prin metode fizice - cum ar fi exercițiile fizice, masajul, manipularea și alte tratamente - prin medicație și intervenție chirurgicală.

Mulți oameni pot crede că kinetoterapeuții lucrează în principal cu leziunile legate de spate și de sport, dar nu este întotdeauna cazul. Fizioterapeuții sunt profesioniști din domeniul sănătății foarte pregătiți, care oferă tratament persoanelor care suferă de probleme fizice cauzate de leziuni, boli, boli și îmbătrânire.

Scopul unui kinetoterapeut este de a îmbunătăți calitatea vieții unei persoane prin utilizarea unei varietăți de tratamente pentru ameliorarea durerii și restabilirea funcției sau, în cazul unei vătămări permanente sau a unei boli, pentru a diminua efectele oricărei disfuncții.

Rolul kinetoterapeutului

Rolul unui kinetoterapeut este variat și rareori sunt la fel de două zile. Un fizioterapeut poate fi nevoit să evalueze starea fizică a unui pacient pentru a diagnostica problemele și pentru a pune în aplicare un plan de tratament, sau ar putea, de asemenea, să reinstruiască pacienții să meargă sau să îi ajute pe alții să facă față cârjelor, cadrelor de mers sau scaunelor cu rotile.

Educația este, de asemenea, un rol esențial în fizioterapie. Fizioterapeuții petrec mult timp educând pacienții, familiile lor și comunitatea pentru a preveni rănile și pentru a ajuta oamenii să ducă un stil de viață sănătos. Un fizioterapeut poate planifica și implementa programe de fitness comunitare. În cele din urmă, kinetoterapeuții pot elibera și certificate de concediu medical dacă se consideră necesar să facă acest lucru.

În timpul carierei lor, kinetoterapeuții tratează tot felul de persoane, inclusiv copiii cu paralizie cerebrală, copiii prematuri, femeile însărcinate, persoanele aflate în reabilitare, sportivii, persoanele în vârstă (pentru a încerca să le ajute), precum și cei care au nevoie de ajutor în urma bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale sau operatie majora.

Tipuri de fizioterapie

Fizioterapia poate fi un tratament eficient pentru o mulțime de afecțiuni, iar următoarele tratamente pot ajuta la diminuarea timpului de recuperare după o varietate de intervenții chirurgicale.

Fizioterapeuții se pot specializa în mai multe domenii diferite, inclusiv medicina sportivă, sănătatea copiilor (pediatrie) și sănătatea femeilor, iar în cadrul acestor parametri, există trei domenii diferite de practică. Acestea sunt:

  •  Musculoskeletal, care se mai numește fizioterapie ortopedică și este utilizat pentru a trata afecțiuni precum entorse, dureri de spate, artrită, tulpini, incontinență, bursită, probleme de postură, sport și leziuni la locul de muncă, plus mobilitate redusă. Reabilitarea după operație este, de asemenea, inclusă în această categorie.
  •  Neurologic. Acesta este utilizat pentru a trata tulburările sistemului nervos, inclusiv accidentele vasculare cerebrale, leziunile măduvei spinării, leziunile cerebrale dobândite, scleroza multiplă și boala Parkinson. Poate fi folosit și pentru reabilitare după o intervenție chirurgicală pe creier.
  •  Cardiotoracic este denumirea dată tratamentului astmului bronșic folosit, bronșitei cronice, emfizemului și altor tulburări cardio-respiratorii.

 

Tipuri de tratament în fizioterapie

Tratamentul fiecărei persoane este adaptat pentru a se potrivi cerințelor sale specifice, iar un kinetoterapeut va alege dintr-o gamă largă de terapii, inclusiv:

  •  Terapii manuale - Acestea pot include manipularea și mobilizarea articulațiilor (care asigură mobilizarea coloanei vertebrale), antrenamentul manual de rezistență și întinderea.
  •  Programe de exerciții fizice - cum ar fi întărirea mușchilor, reinstruirea posturii, întinderea cardiovasculară și antrenamentul.
  •  Tehnici de electroterapie - constă în stimularea nervului electric transcutanat (TENS), terapia cu laser, diatermia și ultrasunetele.

În multe cazuri, o vătămare poate fi cauzată de alți factori de bază. S-ar putea ca durerea de spate constantă să fie cauzată de activități repetitive legate de muncă, de o postură proastă, de supraponderalitate sau chiar de adoptarea unei tehnici greșite atunci când practici un sport. În consecință, kinetoterapeutul tratează nu numai durerile de spate, ci se adresează și celorlalți factori. Această abordare holistică își propune să reducă riscul ca accidentarea să se repete.

Fizioterapeuții din Australia s-au instruit în universități și sunt profesioniști în sănătate înregistrați. Recomandarea de către un medic nu este o cerință pentru a vizita un kinetoterapeut, dar medicii pot recomanda un curs de fizioterapie pentru a ajuta la tratarea unei leziuni sau afecțiuni. Asociația australiană de fizioterapie este organismul profesional care guvernează această industrie, iar practicienii pot fi găsiți prin contactul cu această asociație.

 

Cum e să fii kinetoterapeut?

Fizioterapeutul Dragos crede că alegerea sa în carieră este rezultatul muncii cu kinetoterapeuții ca student-atlet de nivel înalt, ceea ce a dus la o admirație pentru profesie.

"Am ajuns să respect cum m-au ajutat și ce au făcut. Am făcut experiență de lucru în timpul liceului în fizioterapie."

Totuși, nu a fost prima vocație a domnului Hol, deoarece, după liceu, a urmărit pasiunea pentru mâncare și a devenit bucătar șef la un restaurant de primă clasă.

"La 24 de ani, am decis că am nevoie de o nouă provocare și m-am întors la prima mea iubire - fizico! Am studiat la Universitate."

Domnul Dragos deține acum două clinici de fizioterapie și se bucură să ajute oamenii să-și revină și să recunoască capacitatea corpului lor.

„Îmi place să ajut oamenii să se îmbunătățească și să-și dea seama de potențialul corpului lor fizic atunci când altfel au renunțat sau au crezut că anumite lucruri nu mai sunt posibile pentru că„ îmbătrânesc ”.

"Am tratat odată o doamnă care avea o leziune la spate și nu a putut să stea întinsă pe față, deoarece era prea dureroasă. I s-a spus să evite poziția ... și a fost deosebit de enervată, deoarece nu putea să facă plajă pe stomac plajă!

„Am început apoi tratamentul și acum se poate întinde cu ușurință pe burtă și face extensii de spate. Mi-a trimis o poză cu ea și familia ei pe plajă, cu ea întinsă pe burtă. Un sentiment atât de grozav să știu că aș putea ajuta a ei!

Există totuși provocări în a fi în această profesie, a explicat domnul Hol, și realizarea că nu poți repara pe toată lumea este una dintre ele.

"Poate fi frustrant. Puteți oricând să vă adresați unui specialist sau chirurg, dar uneori vă puteți bloca, deoarece chirurgii nu pot garanta întotdeauna un rezultat bun sau nu cred neapărat că cursul tratamentului va funcționa."